Disclaimer

Op nieuwenergie.com vindt u allerlei informatie over het overstappen van energieleverancier. Hoewel we onze uiterste best hebben gedaan om deze site van correcte informatie te voorzien kunt u geen rechten ontlenen aan enige informatie op deze website. Het gebruik van nieuwenergie.com is geheel op eigen risico.

De techniek voor onze energievergelijker wordt verzorgt door Daisycon

Verder hebben wij geen banden met energieleveranciers en we kunnen dus helaas niet bemiddelen bij klachten of andere problemen.

Energie besparen

In Nederland is de warmte van de zon en de inwendige warmteproductie (van elektrische apparaten) onvoldoende om het hele jaar door in huis een aangename binnentemperatuur te bereiken: er is verwarming nodig. Indien de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur ontstaat volgens de wetten van Fourier energietransport door de schil van een gebouw (muur, dak, vloer). Om de temperatuur constant te houden, moet de verloren gegane energie weer toegevoegd worden. In een Nederlandse (niet-geïsoleerde) doorsnee woning bestaat 75% van het totale energieverbruik uit verwarming.
De meest voorkomende beweegreden om te isoleren zijn energiebesparing en comfortverhoging. Het binnenoppervlak van een geïsoleerde woning voelt warmer aan dan dat van een niet-geïsoleerde woning.
Voorbeelden van isolatie in Nederland:

  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatieglas

Zonnepanelen
Nederlandse Zonnestroom is elektriciteit die door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd) uit de elektromagnetische stralingsenergie van de zon wordt opgewekt.

In Nederland
Alhoewel Nederlandse zonnestroom vooralsnog een bescheiden rol speelt in de Nederlandse elektriciteitsproductie, is dat aandeel groeiende.